Ознака: ликови

Објавена листа на најомразените телевизиски ликови

Интернет-страницата „Ранкер“ објави листа на најомразени телевизиски ликови, која е создадена врз основа на 250 илјади гласа. На списокот има неколку актери од „Игра...

Кога пишувам, по цел ден мислам на приказната и на ликовите

Моника Компаникова, словачка писателка Моника Компаникова, една од најзначајните писателки на современата словачка литература, деновиве беше во Скопје како гостинка на фестивалот на европска литература...

Имаме женски филм, со женски ликови и приказни, што тука е...

Во чест на филмот „Втора шанса“ на режисерката Марија Џиџева, што го отвори 22-то издание на „Скопје филм фестивал“ во Младинскиот културен центар се...

Кина создава најмоќен систем за препознавање ликови на светот

Кина има за цел да создаде најмоќен систем за препознавање ликови на светот и планира тоа да го напарви преку проектот на Министерството за...