Ознака: летото

Летото Господово 2022 и претстојните избори

Во 2024 година, за жал, Македонија втурната во вирот на геополитичките тектонски промени се наоѓа пред искушение: изумирање на македонскиот народ. Иронијата да биде...

Благата зима во Европа може да донесе поголеми проблеми до летото

Умерената зима, која некои метеоролози ја опишаа како најлошиот зимски топлотен бран досега, има негативна страна: драстично помалку врнежи од дожд и снег, кои...

Внимавајте на здравјето, летото ќе се одолжи

Какво е влијанието на климатските промени врз нашето здравје Климатските промени сe причина за почестите топлотни бранови, задоцнетата есен и топлите зими. Според стручните лица,...

Дали ковид-сертификатите на ЕУ им го спасија летото на Европејците

Дигиталните сертификати првично беа воведени како алатка за да се спаси летната сезона во Европа, но сега, кога таа заврши, треба да се запрашаме...