Ознака: комарец

Азискиот тигрест комарец се вдоми во нашите домови

Граѓаните треба да се информираат за новиот вид, а надлежните служби да направат нов оперативен план со зголемена површина на третирање. Да се исклучи...

Тигрестиот комарец се пресели во Македонија

Според експертите, овој опасен вид на комарец првпат е регистриран кај нас во 2016 година, но само во Дојран. Потоа во 2018 година е...

Во Македонија не се регистрирани заболени од западнонилска треска

Нема регистриран случај на западнонилска треска во Македонија. Институтот за јавно здравје на Република Македонија располага со сите потребни дијагностички процедури, експертиза, реагенси и...

Три жртви на Западнонилска треска во Србија

Од почетокот на јуни во Србија се регистрирани 41 случај на лица заболени од Западнонилска трска, од кои тројца починале, соопшти денеска директорката на...