Ознака: зелените

Крлежи демнат од зелените површини

Скопје е град што има зеленила, тревни површини, но изобилува и со излетнички места и локации за рекреација на граѓаните. Но, внимавајте! Сезоната на...

Зелените технологии се гладни за бакар

Бакарот е метал чија електрична спроводливост го прави незаменлив во производството на зелени технологии. Токму во врска со тој метал аналитичарите тврдат дека побарувачката...

Кина ќе им помага на помалку развиените земји за премин кон...

Лидерите во технологиите за обновлива енергија треба да им помогнат на учесниците во нивните развојни програми, но и на други нации во постигнувањето на...

Зелените идеали ја поделија ЕУ

Се заострува реториката меѓу Франција и Германија за тоа дали нуклеарната енергија е корисна за животната средина, покрај ризиците што самата ги носи, пишува...

Олеснување за добивање на зелените сертификати

Од Европската комисија соопштија дека работат на предлог што би ги променил сегашните препораки со кои се забранети неприоритетните патувања на граѓаните од Западен...

Црвени цени на зелените пазари

Реално повеќето производи што се продаваат на зелените пазари сѐ уште се скапи, па граѓаните во помали количества купуваат речиси само основни производи како...