Ознака: здруженија

Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија во континуитет се грижи...

Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија (СЗПМ) е формиран со цел пензионерите да имаат квалитетeн и пристоен живот, водејќи притоа сметка за можностите...

ЛК и здруженијата на пациентите договорија соработка за подобрување на условите...

Со цел унапредување на заедничката соработка во насока на создавање на подобри услови за лекување на пациентите и работа на лекарите Лекарската комора потпиша...

Тргната таблата за „Цар Борис Трети“, за „Ванчо Михајлов“ испрскана со...

Откако денес беше избришано од Централниот регистар здружението „Цар Борис Трети“ тргната е и таблата од местото каде што беше сместено во Охрид, пренесе...

Здруженијата кои нема да ги усогласат имињата се бришат од Централниот...

Организациите регистрирани согласно со одредбите на Законот за здруженија и фондации кои нема да ги усогласат имињата и дејноста, се бришат од Регистарот, соопшти...

Рокот тече, бугарските клубови да се усогласат со законот, да се...

Стево Пендаровски Постоењето на бугарските клубови во земјава не е спорно, но тие треба да се усогласат со законот за здруженија во однос на нивните...

Што ќе прави Бугарија со македонските здруженија

Соседната држава повеќе да не го одбива регистрирањето на здруженијата што имаат цел „признавање на македонското малцинство во Бугарија“, врз основа на мотиви што...

Здруженијата „Ванчо Михајлов“ и „Цар Борис Трети“ нема да мора...

Поради неуставност на измените на Законот за здруженија и фондации Измените на Законот за здруженија и фондации предложени од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, а изгласани едногласно и...

Има ли нешто антиевропско во осудата и забраната на фашизмот?

Симптоматично е како одеднаш на шефот на македонската дипломатија му стана важно мислењето на Венецијанската комисија токму за законските измени на Законот за здруженија...

Мицкоски: Клубот Цар Борис треба да се забрани, владата да го...

Денешницата е дека имаме клуб кој што провоцира и носи име на човек кој што во македонската историја нема добра улога, тоа е Царот...

Клубот во Охрид е провокација од мала група луѓе кои не...

Премиерот Димитар Ковачевски и министерот за надворешни работи Бујар Османи вчера го осудија отворањето на клубот „Цар Борис Трети“ во Охрид кое го сметаат...