Ознака: застарување на предмети

Јовески: Обвинителството не беше консултирано за измените во КЗ, ќе се...

Владата во постапката за донесување закони, а исто така и Собранието не ги достави измените на Кривичниот закон до надлежните институции. Веројатно сметале на...

Разгледана иницијативата за застарување на судски предмети и намалени казни

Тема на денешниот стручен колегиум на уставните судии беше разгледување на иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, кој се однесува на...