Ознака: законите

„Техничкиот“ – со волеви поведенија надвор од мандатот, Уставот и законите

Очигледно преодниот премиер е свесен дека излегува надвор од своите законски ингеренции, но, од друга страна, тој ги користи секој момент и позицијата на...

Спикерот го претвори автентичното толкување на правните акти на Собранието во...

Џафери и во многу наврати претходно на свој начин толкуваше многу одредби од Деловникот, а во одредени моменти дури си додели и улога на...

Законите молчат во време на војна

Во својата анализа, академик Коцарев прави осврт на тековните случувања, задржувајќи се на некои настани во изминатите четири децении. Поранешните војни не ја оправдуваат...

Никој не е над Уставот и законите

Фактот што Македонија заглави во евроинтегративниот процес исполнувајќи „некопенхашки“ критериуми на своите соседи, кои го злоупотребуваат приматот на членството во ЕУ, никако не значи...

Ципрас бара јавно гласање за законите со Македонија

Грчкиот парламент треба да ратификува три договори што произлегуваат од Преспанскиот договор, а кои се однесуваат на соработка со Македонија. Тоа се меморандум за...