Ознака: задачи

Технички неисправните возила ги загрозуваат безбедноста и животната средина

Проф. д-р Тодор Давчев Патниот сообраќај е најмасовниот вид транспорт за превоз на патници и товар на кратки и на долги растојанија. За безбедно и...

Наставниот процес пред неизвесни здравствени задачи

Ниедна од земјите од Западен Балкан нема конечна стратегија за новата учебна година во услови на пандемија, а секоја земја одделно носи процени за...

Балканската низа на Вархеи

Што донесе балканската турнеја на новиот европски комесар за проширување. За Македонија, Србија и за Црна Гора беа изложени и поединечни услови, но за...