Ознака: „Елегија“

„Елегија“ – прв заеднички албум на Горан Папаз и Танче Гроздановски

„Елегија“ е насловен првиот за­еднички албум на саксофонистот Горан Папаз и на гитаристот Танче Гроздановски. Носачот на звук содржи 8 композиции, од кои четири...

Албанското дуо ја отсвири „Елегија“ на Коларовски

Прекрасен концерт приредија флејтистката Јонела Големи и пијанистката Мерита Реџа Тершана од Албанија на фестивалот „Охридско лето“. Двете извонредни уметници во црквата „Света Софија“...