Ознака: Економско истоштување

Речиси илјада новинари се убиени во последните 10 години, соопшти ОН

Во последните 10 години во светот се убиени 958 новинари, соопшти денеска високиот комесар на ОН за човекови права Волкер Турк, цитиран од ДПА. Во...

Економското истоштување на еврозоната е лавината за економска рецесија за остатокот...

Долготрајната економска слабост во еврозоната поврзана со пандемијата ќе предизвика силни негативни последици во процесот на економско закрепнување во остатокот од светот. Најголема кочница...