Ознака: Европарламент

Европарламентот бара забрана на неофашистичките групи во ЕУ

Со 355 гласа за и 90 против, Европскиот Парламент денеска усвои Резолуција со која бара да се забранат неофашистичките и неонацистичките групи во Европската...

Европарламентот ја одобри „нуклеарната опција“ против Унгарија

Европскиот парламент денеска го одобри „Извештајот Саргентини“ со кој се бара од Европската Унија да го суспендира правото на глас на Унгарија во ЕУ,...

Европарламентот утре ќе гласа за измените на законот за авторски права

Пратениците во Европскиот парламент, после две години дебати, утре ќе гласаат за закон што може да го промени односот на сили меѓу производителите на...

Европарламентот го одобри договорот ЕУ-Ерменија

Со 573 гласа „за“ и 50 „против“, пратениците во Европскиот парламент денеска го одобрија договорот за соработка меѓу ЕУ и Ерменија, склучен во ноември...

Европарламентот усвои Резолуција за заштита на новинарите

Европскиот парламент денеска со големo мнозинство усвои Резолуција за заштита на новинарите. Во текстот на документот, за чие усвојување гласаа 573 од вкупно 750-те членови...