Ознака: Долгови

Советниците на Скопје бараа одговор за финансиската состојба на Градот, Арсовска...

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, на денешната триесетта седница на градскиот Совет истакна дека во последните 18 месеци финансиската состојба на Градот е...

Шефовите за финансии на Г20 со различни ставови за долговите, за...

Финансиските лидери на најголемите светски економии денеска се соочени со разлики околу војната во Украина и за решавањето на должничкиот товар на загрозените земји...

Партиски труби што прават долгови и загуби

Ако на обичните граѓани, преоптоварени со егзистенцијални прашања, може да им се прости незаинтересираноста за тоа што некој, во нивното име, генерира неоправдано големи долгови,...

Касами: Долгот на општина Тетово ќе биде видлив преку монитор на...

Градоначалникот на општина Тетово, Билал Касами одржа прес-конференција на која објави детали околу долговите на локалната самоуправа, како што најави на седницата на Советот....

Пандемиска инфекција со долгови на општините

Aанализа на министерството за финансии за задолженоста на локалната самоуправа За само една година, во време на пандемија кога поголемиот дел од општинската администрацијата не...

Акцијата на скопски водовод за исплата на долгови без камата трае...

Акцијата за исплата на долговите без камата за задоцнето плаќање, за физички и правни лица, е во тек и истата завршува на 15.12.2020. Ги...

Водовод со нова акција за исплата на долгови без камата

ЈП Водовод и канализација – Скопје донесе одлука за спроведување на уште една акција за исплата на заостанатите долгови без камата за задоцнето плаќање. Акцијата...

Хрватските болници остануваат без лекови и потрошен материјал поради долгови

Хрватските болници ќе имаат голем проблем затоа што веледрогериите ќе ја стопираат испораката на лекови и потрошен материјал од понеделник поради долгот, кој моментно...

„Водовод и канализација“ наплаќа долгови на рати без камата

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје за граѓаните што имаат заостанати и неплатени сметки за вода, повторно реализира акцијата за наплата на долговите...

Да се суспендира наплатата на долгови за земјите во развој

Лидерите на најголемите светски економии мора да сфатат дека враќањето во „нормала“ во глобализираниот свет не е можно додека пандемијата продолжува да се шири....