Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24974)

Секој вторник „Колибри“ е шарен букет на страниците на „Нова...

На 6 јули точно пред 62 години се роди „Колибри“ и, ете, тука сме и денеска, на наша и на радост на децата и...

Поголема контрола на онлајн образованието

Образовниот процес во целина мора да продуцира реално, мерливо и објективно знаење кај учениците и студентите. Сѐ што е спротивно од тоа е на...

Селските, градските деца и партиите

Во овие скици пишувам за човекот, онаков каков што би требало да биде, ама нужно го допирам и човекот онаков каков што е, а...

Тагоре спроти Ганди

Додека кристално проѕирни (т)ечат политичките дуели на телевизиските екрани (екраните се направени од течен кристал), се сетив на еден постар филм, кој, освен симболиката...