Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24883)

Зошто на женските и на машките кошули копчињата се на спротивни...

Познато е дека копчињата на машките и на женските кошули се наоѓаат на спротивни страни. Кај жените се на левата, а кај мажите на...

„Кроација рекордс“ реиздаде албум на Зафир Хаџиманов

Првпат албумот е снимен пред 35 години, во соработка на „Југотон“ со Музичката продукција на тогашната РТВ Скопје. На музика на Хаџиманов се опеани...

Лош здив кај вашиот миленик

Животни Лошиот здив кај кучињата може воопшто да нема директна врска со здравствени проблеми, но доколку станува збор за болест таа може да биде проблематична....

Зошто се празнат полиците во супермаркетите?

Психолозите откриваат Појавата на коронавирусот најпрво предизвика распродажба на заштитните маски, а потоа на средствата за дезинфекција, но она што сега недостига на полиците на...

Светските туристички атракции зјаат празни

Популарните светски дестинации, кои обично се преполни со посетители, како Кинескиот ѕид, „Таџ Махал“, живописниот „Гион“, областа на гејшите во Кјото, плоштадот „Свети Марко“...

„Антиупатствата“ се родени од вечно младешката заљубеност во книгите

Како и секое исклучително книжевно дело, „Антиупатствата за лична употреба“ на Александар Прокопиев тешко може да се опишат накратко, но затоа е многу лесно...

Музејот на современата уметност прелистува дела од колекцијата

Музеите се затворени, но нашата комуникација продолжува. Остануваме отворени преку социјалните мрежи. Во овие две недели ќе „прелистуваме“ дела од колекцијата, порачаа од Музејот...

Панорама

Загреб - Кробекс-индексот за оствареното тргување на Загрепската берза во минатата недела забележал пад од 21 отсто, со што била намалена пазарната вредност на...

Ердоган – „лошиот“ сосед на Грција

Не е познато која виша сила ја поттикна германската владејачка коалиција да донесе одлука за прифаќање на еден дел од децата бегалци од грчките...

Дигиталните работници се ангажирани во сивата зона

Истражувањата за земјите од регионот, покажуваат дека 11 отсто од работниците во Хрватска, односно девет проценти во Македонија, имале искуство со работа на интернет-платформи,...