Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24829)

Риека прави музеи од напуштените фабрики

Приморскиот град на Истра е прогласен за европски град на културата, за што доби вкупно 40 милиони евра поддршка од Европската Унија Риека во Хрватска...

Увозот на замрзнат леб двојно зголемен

На повеќето од српските потрошувачи не им е познато дека домашните трговци и пекари им продаваат топол леб и печива што во Србија пристигнуваат...

бизнис – инфо

Сè повеќе Македонци на српските градилишта Работници од Македонија, Албанија, Азербејџан, Таџикистан и од Турција ги преплавуваат српските градилишта, работејќи привремени работи или, пак, на...

Цените на недвижностите тргнаа надолу

Додека во извештајот на Агенцијата за катастар на недвижности се бележи мал пад на цените, инволвираните во бизнисот посочуваат дека во секојдневното работење не...

Вевчани подготвено да ги покаже маските

Традиционалниот Вевчански карневал годинава се одржува под мотото „Напрај се василичар“, а официјално почнува денеска напладне, со прием што го приредуваат организаторите, а подоцна...

Ќе го намали ли новиот закон за возила загадувањето?

Главна цел на новиот закон за моторни возила е да се намали увозот на половни автомобили со висока емисија на штетни гасови и со...

Не мора да е угоре високо, удолу длабоко

Универзитетските професори со кои се консултиравме, во сублимиран заклучок, предупредуваат дека обврските спрема НАТО и ЕУ ќе претставуваат сериозен товар за домашната економија во...

Психолозите сѐ почесто лекуваат депресии кај деца

Тешкотиите со концентрацијата водат кон немир, а училишните постигнувања често се влошуваат. Детето може да биде уморно, поголемиот дел од денот да спие или...

Повици за одговорност за судирот меѓу САД и Иран

Ирански демонстранти побараа одговорност од властите за соборениот авион, а американски конгресмени побараа објаснување од администрацијата за убиството на иранскиот генерал, што доведе до...

Приватните спонзорства го уништуваат угледот на ЕУ

Разни корпорации ги спонзорираат претседателствата на земјите-членки на ЕУ со Европскиот совет. Таков беше случајот и лани со Романија и со Финска. Приватните спонзорства...