Ознака: депонии

Депонии во пламен ја задушија Македонија

„Гори депонијата кај Буково на патот за Охрид“, „Тетово се задушува од загаден воздух и неиздржлива миризба и чад“, „Затрупан влезот на градската депонија...

Дури 300 тони отпад собрани за два дена во Скопје

Во текот на изминатите два дена, ЈП „Комунална хигиена“-Скопје реализираше акција за отстранување диви депонии во чиишто рамки се подигнати и транспортирани приближно 300  кубни метри...

Собрани 170 кубни метри отпад од диви депонии во Скопје

Екипите на јавното претпријатие „Комунална хигиена“ - Скопје ја завршија повеќедневната акција за чистење на поширокото централно градско подрачје. Во рамките на акцијата беше спроведено...

Исчистени депонии на неколку локации во општината Аеродром

Од Општина Аеродром информираат дека оваа недела ја завршиле со уште една успешна акција за чистење на депониите што се формираат околу контејнерите, станбените...

Генерелано чистење на Битола

Во Битола денес почна со реализација на активностите од најголемата еколошка акција за чистење на градот. Акцијата се спроведува заедно со комуналните јавни претпријатија: ЈКП...

Нова акција за чистење на дивите депонии во Битола

Денеска во Битола беше спроведена нова акција за чистење на дивите депонии. По детектираните депонии со габаритен смет, од страна на локалната самоуправа и од...

Акција за чистење и казнување за приватни депонии во Скопје

Исчистена е дива депонија на раскрсницата меѓу булеварот Гоце Делчев и улицата Беласица, кај трговскиот центар „Ист гејт“ Инспекторите за животна средина на Град Скопје...

Општината Битола ја почна акцијата за чистење на дивите депонии

Утрово во Битола почна акцијата за чистење на дивите депонии. Еден од приоритетите на локалната самоуправа во соработка со јавните претпријатија е компленто да...

Ќе биде ли доволно воспитна казната од 88 илјади евра за...

Во рамките на новите заложби на Град Скопје за зголемена контрола и инспекциски надзори за заштита на животната околина и здравјето на граѓаните, во...

Голема акција за чистење депонии во Прилеп

Голема акција за чистење на дивите депонии се реализира денес во Прилеп, за да се стави крај на одлагање на отпад во нив, да...