Ознака: Демијан Хирст

Како изгледа орманче за лекови од 2 милиони евра?

Раното дело на светски познатиот уметник Демијан Хирст, орманче за лекови полно со шишенца пилули, ќе се најде на аукција за дури 2 милиони...

Ѝ треба ли придавката „женска“ на именката „уметност“

И покрај тоа што поставките во кои учесници се жени, или што имаат особен нагласок на „женственоста“ или „женскоста“, бележат вистинска експанзија, тие кај...

Арапите полудеа поради 14-те фетуси на контроверзниот Хирст

Суперѕвездата на модерната уметност Демијан Хирст го откри контроверзното дело „Чудесно патување“, кое се состои од 14 огромни скулптури во различни фази на развој...