Ознака: Дарвин

Огромната лична библиотека на Чарлс Дарвин наскоро онлајн

Огромната лична библиотека на влијателниот натуралист и биолог Чарлс Дарвин ќе биде целосно објавена на интернет за првпат. Научниците велат дека збирката книги, од...

Заедничката историја и потеклото по Дарвин

Од денешен аспект, навистина е комично некој да ги бара териториите што во одреден период ги поседувале или да ги посвојува ентитетите што живееле...