Ознака: глувци

Отстранувањето на ХИВ од глувците дава нова надеж

Научници од САД за првпат успеаја целосно да го отстранат ХИВ-вирусот од животни со помош на модирање на гени. Ова истражување би можело да...

Црна или бела, сеедно, битно е мачката да ги лови глувците

Што се однесува до „судирот на концептите“ за безбедносните реформи, мислам дека уште нешто е значајно да се додаде. Камо среќа да има што...

Колективна дератизација за спас од глувците во зградите

Препорачливо е да се дератизираат и колективните и индивидуалните објекти. Особено е штетно присуството на глувците, кои се носители на паразити или вируси, бидејќи...

Полицијата бркала престапник, влетала во змиско дувло (видео)

Полицијата во САД пронашла над стотина змии, глувци и други мали животни, меѓу кои некои и мртви, во подрум на куќа во Вест Бенд,...

Измет од глувци во ослич, парчиња од тули во сончоглед

Со ваквите случаи, кои го загрозуваат здравјето на граѓаните, секојдневно се занимава Агенцијата за храна и ветеринарство Граѓаните секојдневно реагираат на социјалните мрежи затоа што...

Полицајци за исчезната дрога обвиниле глувци, па добиле отказ

Осум аргентински полцијаци добиле отказ од работа, бидејќи за исчезната дрога обвиниле глувци, пренесува Би-би-си. Инспекторите откриле дека 540 килограми марихуана недостасува од полициското складиште...