Ознака: водоснабдувањето

Има ли простор за загриженост за состојбата со водоснабдувањето на Скопје

Во моментов снабдувањето со вода за пиење се реализира во целост, со напомена дека на дневно ниво по потреба се вклучуваат и 5-7 бунари,...

Критично водоснабдувањето во некои села во Поречјето

Сушата што изминатите години е сѐ поизразена во земјава, во некои ридско-планински села во Поречјето, им предизвика проблеми на жителите со водоснабдувањето. Проблемите се...