Ознака: владеење на право

Уривање на уставниот (економски) поредок

Очигледно е дека во сите овие изминати години отсуствува силно манифестирана политичка волја за спречување на „сивите“ економски текови, кои го спречуваат и општиот...

Македонија е 63-та според „Индексот на владеење на правото“, Бугарија меѓу...

Македонија се наоѓа на 63. место според „Индексот на владеење на правото“ на вашингтонската невладина организација „Ворлд џастис проџект“ (World Justice Project). Во извештајот...

Макрон гледа пат за излез на ЕУ од кризата, наспроти отсуството...

Францускиот претседател Емануел Макрон сака да направи исчекор во решавање на ќорсокакот во кој се најдоа ЕУ, Полска и Унгарија, поврзан со владеењето на...

Шегите за диктаторот го прикрија раздорот во срцето на Европа

Кога Жан-Клод Јункер го забележа унгарскиот премиер Виктор Орбан на почетокот на самитот на ЕУ во 2015 година, тој го поздрави со пријателско ракување...