Ознака: британски музеи

Во октомври ќе бидат објавени петте најдобри британски музеи

СВЕТОТ Е СЦЕНА Во Велика Британија парите од различни награди во областа на културата и уметноста се делат меѓу финалистите. Ланската есен, наградата за книжевност...

Има ли Британија грижа на совеста поради туѓото богатство во нејзините...

Повиците на повеќе држави за враќањето на нивните артефакти што се во посед на британските музеи, го актуелизираше прашањето дали Велика Британија треба да...