Ознака: „Битола Шекспир фестивал“

Вечерва почнува „Битола Шекспир фестивал“

Вечерва во Битола официјално ќе биде отворен „Битола Шекспир фестивал“, што годинава се одржува под мотото „Судбината за играчка не има“. Фестивалот, кој е посветен...

Битолскиот „Шекспир фестивал“ привлекува млада публика

„Битола Шекспир фестивал“ се издвојува од групата театарски фестивали не само по тоа што фестивалот очигледно го слави Шекспир, туку и по намерата фокусот...