Ознака: АМФОРА

Професионална екипа од „Амфора“ од Охрид го развиори македонското знаме во...

Професионална екипа од Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид го развиори македонското знаме во морето кај популарниот туристички центар Хургада во Египет. Нуркањето во Црвено Море...

Нуркачите на „Амфора“ ја накитија подводната елка во Охридско Езеро –...

Нуркачите од Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид во Музејот на вода, традиционално и оваа година, ја накитија подводната новогодишна елка во Охридско Езеро. На...

Нуркачите од „Амфора“ запалија василичарски оган под вода

Кај музејот на вода нуркачите од нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид на атрактивен и за нив препознатлив начин по трет пат под вода го...

Нуркачите од АМФОРА успешно го реализираа проектот „Подводна еко патрола“

Нуркачите од Нуркачкиот центар АМФОРА успешно го реализираа проектот „Подводна еко патрола”. Целта на овој проект беше да се детектираат вливовите на реките преку...

„Амфора“ традиционално запали василичарски оган во водите на Охридското Езеро

Традиционално и оваа година нуркачите од Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид запалија василичарски оган во водите на Охридското Езеро. На овој необичен начин од Центарот...

„Амфора“ во препознатлив стил ја честита новата година

  Нуркачкиот центар „Амфора“ и клубот за подводни дејности „Охрид“ веќе 18 години традиционално на уникатен начин ја наговестуваат новата година и божиќните празници со...

„Амфора“ го одбележа Денот на планетата Земја со чистење на дното...

Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид ја одбележа 50-годишнината на Денот на планетата Земја, приклучувајќи се кон глобалната иницијатива со чистење на дното на Охридското...

Од Охридското Езеро извадени над 200 потонати рибарски мрежи

Преку спроведена акција од Охридското Езеро беа извадени вкупно 230 потонати рибарски мрежи со должина од околу 12 километри. Станува збор за потонати мрежи, кои...

„Амфора“ на оригинален начин го честита пристапувањето во НАТО

Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид на оригинален начин го одбележа пристапувањето на Македонија во НАТО, кое беше официјализирано на вчерашната церемонија во седиштето на...

Василичарски оган и софра со виното на „Стоби“ во Охридското Езеро

  Со поставената софра со квалитетното вино на „Стоби“, нуркачкиот центар „Амфора“ првпат го запали традиционалниот василичарски оган под вода во Охридското Езеро, кај музејот...