Ознака: автократија

Аџилакот на власта кон анократија и автократија

Стравот доаѓа од фактот дека оваа власт го надмина својот хибриден карактер. Сега е во фазата на анократија, или полудемократија, како форма на владеење...

Коронавирусот е болест на кинеската автократија

Кога кинеските лидери конечно ќе прогласат победа против епидемијата на новиот и смртоносен коронавирус, тие несомнено ќе му ги припишат заслугите на раководството на...

Подемот на автократиите го означува крајот на глобалната надмоќ на Западот

Поредокот воспоставен по 1945 година е нарушен и никогаш нема да се врати во стариот облик Подемот на автократијата и на десничарскиот популизам, неговиот западен...