Ознака: автобуски линии

Од четврток две дополнителни автобуски линии за Саемот на книгата во...

Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) информира дека од четврток ќе бидат пуштени дополнителни линии поради Меѓународниот саем на книгата што ќе се одржува во спортскиот...

Приватните превозници денеска се враќаат на скопските улици

Приватните автобуски превозници, по повеќемесечна пауза од денеска повторно започнуваат со сообраќање низ скопските улици откако вчера постигнаа нов договор со Јавното сообраќајно претпријатие...

Ноќните автобуски линии наидоа на голем интерес кај скопјани

Голем е интересот кај граѓаните за вратените ноќни линии на јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“. Ова го покажуваат првичните анализи, откако беа воспоставени ноќните линии...

За Саемот на книгата две автобуски линии

Јавното сообраќајно претпријатие во редовниот линиски превоз ги вклучи вонредните линии со броевите 100 и 200, кои ќе сообраќаат до 14 мај, кога и...

ЈСП за Велигден ќе вози по неделен возен ред

По повод претстојните велигденски празници, во петок (26.04.2019 година) возилата од јавниот превоз ќе сообраќаат по неделен возен ред, со исклучок на автобусите на...

Осум автобуски линии ќе возат по друга траса од вообичаената во...

Поради асфалтирање на коловозот на дел од булеварот „Христијан Тодоровски Карпош“ во Бутел, од денеска автобуските линии 8, 47, 57, 57А, 59, 61, 47А...

Поради диви превозници се укинуваат редовни автобуски линии

Бројот на патниците кај регистрираните автобуски превозници е драстично намален поради „дивите превозници“, така што тие се принудени да ги редуцираат или укинуваат автобуските...