Ознака: Абаџиев

Реобјавен култниот роман „Пустина“ на Ѓорѓи Абаџиев

Романот „Пустина“, кој првично бил публикуван во 1961 година, неодамна беше реобјавен, во рамките на едицијата „Македонски книжевни класици“, чија цел е реобјавување на...