Фото: принтскрин

Со извици „крадци, крадци“, свирежи и врева, опозиционерите кои се организатори на протестот на Србија против насилството денеска се обидоа да спречат почеток на единствена расправа за 25-те точки на дневниот ред, но премиерката Ана Брнабиќ продолжи да зборува иако ретко кој можеше да слушне, јави Бета.

Седницата ја отвори претседателот на српското Собрание Владимир Орлиќ, а кога во салата влегоа премиерката и министрите се слушнаа свирежи и извици „крадци, крадци“ и „надвор, надвор“.

Брнабиќ го започна своето излагање за ребалансот на буџетот за оваа година и предлогот за министер за економија, игнорирајќи ја вревата што не престанува.
Телевизијата Н1 јави дека обезбедувањето на српскито Парламернт не дозволува сниматели од медиуми да влезат во салата.