Фото: Фејсбук / Александар Вучиќ

Горд сум што успеавме да го зачуваме мирот во неделата зад нас, објави српскиот претседател Александар Вучиќ на својот Инстаграм профил.

Александар Вучиќ посебно им се заблагодари на Србите од Косово и Метохија.

– Посебно сум им благодарен на нашите луѓе од Косово и Метохија што покажаа дека по децении терор се уште се борат за своето огниште, за своите деца, за нашата иднина. Им благодарам што не се плашат и што докажаа дека светоста е за која се бориме е поголема од секоја закана и неправда што ни ја ставаат пред нас – напиша претседателот на Србија, сумирајќи ја изминатата работна недела.

Вучиќ наведува дека „нова победа, минатата недела била новата германска фабрика во Панчево“.

– Стратешкото партнерство на Србија со Азербејџан, кое го потврдивме при посетата на претседателот Алиев, зајакнувањето на традиционалното пријателство и соработка со Италија и Франција, за што разговарав со нивните највисоки претставници, како и за братските врски на народот на Србија и Република Српска, кои секогаш можат да потпрат едни на други. И затоа, да продолжиме понатаму, кон нови победи! Да живее Србија! – рече претседателот.