Заменикот-министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Рјабков денеска изјави дека Москва не знае како ќе се развива ситуацијата во Сирија кога станува збор за зачувување на нејзиниот територијален интегритет.

– Не знаеме како ќе се развива ситуацијата ога се однесува на прашањето дали е можно Сирија да остане единствена, целовитa земја – истакна Рјабков за Дојче Веле.