Вооружени напаѓачи во центарот на Мексико Сити убиле три лица и повредиле седуммина. Нападот се случил на плоштад каде имало голем број туристи.

Тројцата напаѓачи, кои биле маскирани како маријачи-музичари, по нападот избегале со мотори.

Мексиканската полиција соопшти дека е во потрага по напаѓачите.