Рускиот претседател Владимир Путин, во живо одговара на прашања од граѓаните во рамки на редовната годишна програма Директна линија со Владимир Путин.

Синоќа до 12 часот по московско време, пристигнале повеќе од милион и 385 .000 прашања.

Најголем прашања пристигнале преку телефон – 803.135, СМС – 317.000 додека преку ММС има повеќе од 31.500 прашања.

Околу 144.000 поставиле прашање преку посебен сајт и речиси 90.000 преку специјална апликација и официјални групи на социјални мрежи.