Фото: Пиксабеј

Домување

За да ги исполни сите свои функции, секој агол во кујната треба да биде смислено уреден и испланиран, бидејќи во спротивно нема да може да се искористи целиот потенцијал. Таквата цел најдобро се постигнува со правење кујни по нарачка, што на почетокот се чини дека е предизвикувачка задача. Сепак, вреди, бидејќи во тој случај кујната ќе ви трае долго и ќе ги задоволи сите ваши потреби.
Кујнските острови може да бидат одличен начин да добиете повеќе простор за складирање, седење, дополнителен простор за приготвување храна, па дури и за апарати. Сепак, тие не се соодветни за секоја кујна.
Поставувањето остров, кој е преголем во однос на просторијата, е грешка што треба да се избегнува бидејќи ќе ви пречи при преместување во различни кујнски области. Ако имате мала кујна, работната плоча во облик на Г е подобра идеја наместо остров. На тој начин ќе имате доволно простор за приготвување храна, трпеза, дружење и друго.
Ако имате доволно простор за остров, погрижете се да не е премногу мал или преголем. Најдобро е да се консултирате со експерти, кои ќе го најдат совршеното решение за вашиот остров како дел од бесплатното 3Д-планирање.