Мудрите зборови на Мартин Лутер Кинг значајни и 50 години по неговата смрт

Еден од најзначајните лидери на американското движење за граѓански права, Мартин Лутер Кинг помладиот, беше убиен на денешен ден пред 50 години, во Мемфис, САД.