Од утре до сабота, во периодот меѓу 23 и 4 часот, во Скопје ќе се спроведе првата фаза од прскањето против комарци.

Ако временските услови не ја дозовлуваат предвидената дезинсекција, процесот ќе се изврши кога ќе бидат поволни.

Градот Скопје апелира пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.