Лавицата која 20 години престојуваше во Зоолошката градина – Скопје почина по малиген тумор кој започнал да се развива на лицето и метастазирал низ целото тело.

Како што соопшти Зоолошката градина, тие уште во септември добиле препорака за еутаназија, но сепак не се откажувале од борба и лавицата била оперирана неколку пати, но тумoрот повторно се враќал.