Фото: М.М.

По затворањето на неколку конзулати, Битола остана и без рускиот, кој се наоѓаше во строгиот центар на Битола.
По завтворањето на конзулатот денеска беше испразнета и просторијата на почесниот конзул, Сергеј Самсоненко.
М.М.