Денеска во Битола на воените гробишта им беше оддадена почит на загинатите војници во Првата светска војна.
Градоначалникот на општина Битола,Тони Коњановски, денес присуствуваше на комеморативната церемонија по повод 103 годишнината од
Денот на примирјето во Првата светска војна, заедно со амбасадорката на Република Србија Н.Е Невена Јовановиќ, државниот секретар на
Министерството за труд во Република Србија, Миодраг Капор и военото аташе на војската на Србија потполковник Вујица Вукобратов.
На средбата присуствуваа претставници на државните институции и Армијата, како и претставниците на дипломатскиот и воениот кор.
М.М.