Некои, за жал, инсистираат да играат игри, коментира грчки владин претставник за грчката новинска агенција АНА-МПА, во врска со вчерашното соопштение од македонското МНР.

– Имаме добар договор на маса, што, како што рече премиерот на ПЈРМ, треба набргу да се затвори. За жал некои инсистираат да играат игри – вели владин претставник за грчката новинска агенција.

Македонското МНР вчера соопшти дека квалитетот на текстот на договорот и постигнувањето трајно и одржливо решение прифатливо за двете страни, се далеку поважни од потребата процесот да се финализира во каков било рок