По добивањето на негативните резултати од тестовите на дел од вработените, стручни лица на Центарот за јавно здравје денеска почнаа со дезинфекција на приватната гинеколошка болница „Плодност“.

Болницата „Плодност“ според зборовите на сопственикот, при. д-р Таше Трпчевски, официјално ќе почне со работа на 13 април.

Дотогаш сите вработени ќе бидат во изолација. М.М.