Српскиот претседател Александар Вучиќ, говорејќи за пандемијата на корoнавирусот во Нови Сад, рече дека ситуацијата во Србија е релативно добра и многу подобра отколку во 95 проценти од европските земји.

– Верувам во сите лекари, благодарение на кои имавме исклучителни резултати – изјави Вучиќ пред новинарите.

– Наша работа е да се бориме за нашиот народ да биде здрав и жив – додаде тој.