Тивка мелодија на Марија Филевска – ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА

Изборот на фотографија за оваа недела на „Нова Македонија“ е Тивка мелодија на Марија Филевска.

Фотографијата е направена во селото Камењане. Таму природата создала водопади на Камењарска Река, која извира на Шар Планина, југозападно од Тетово и поминува низ селото.
-На Камењарска река во селото Камењане има осум водопади. Според мене седмиот и осмиот водопад се најатрактивни. Инфраструктурата направена од природен материјал прави лесен пристап до водопадите, а преку импресивните мали мостови и големиот број на дрвени скали дополнително да се доживува таа убавина и мир во шумата – вели Филевска.

Тивка мелодија на Марија Филевска

Фотографијата утре ќе биде отпечатена на цела страница во печатеното издание на „Нова Македонија“.


📸 „Нова Македонија“ секоја недела ќе избира фотографија на неделата 👇
📇 Фотографијата секој вторник, на цела страница, ќе се објавува во печатеното издание и на веб-страницата на „Нова Македонија“.
➡ Вашите авторски фотографии може да ги испраќате на [email protected]
➡ Насловот на мејлот треба да биде ЗА ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА.
➡ Фотографијата треба да е со димензии 2.000 x 3.000 пиксели (ориентација портрет) и тешка до 3 мегабајти.
➡ Во мејлот треба да напишете име и презиме, наслов на фотографијата и краток опис, кои ќе бидат објавени заедно со фотографијата.
➡ Во мејлот треба да наведете и дека сте согласни да се објави фотографијата, доколку биде избрана.