Фото: Маја Јаневска-Илиева

Вчера беше седми ден протести на граѓаните против францускиот предлог за симнување на бугарското вето за евроинтеграција на Македонија. Поаѓајќи од историското наследство и традиција во Македонија, во која атрибутите на повеќеетнички соживот, уважување, почитување, меѓусебно помагање и кохезија се вградени во темелите на државноста (Крушевскиот манифест, манифестот на АСНОМ, и денес Уставот и законите) – колку денес препознавате широка сплотеност (Македонци, Албанци, Турци, Власи, Срби, Роми, Бошњаци) за одбрана на националните и државни интереси преку отпорот и реакциите кон францускиот предлог?

Споделете го вашето мислење со одговор на анкетата.