Ознака: француски предлог

Францускиот предлог не е добар, Договорот со Бугарија може да се...

Поранешниот македонски амбасадор во Бугарија, Марјан Ѓорчев, денеска изјави дека францускиот предлог не е добар за Македонија и дека Договорот со Бугарија може да...

Израелскиот воен кабинет го разгледува „парискиот“ нацрт-договор за прекин на огнот,...

Членовите на израелскиот воен кабинет разговараа за нацрт-договор за прекин на огнот и ослободување на заложниците од Појасот Газа, иако нацртот се уште не...

Македонските европски интеграции во средновековието

Зошто македонските граѓани се против таканаречениот „француски предлог“ за вклучување на Бугарите во нивниот устав? Македонската евроинтеграција беше заглавена во антиката околу триесетина години,...

Сите бугарски услови се во „францускиот предлог“!

Што се крие под превезот на изјавите „за брзо зачленување во ЕУ“ и зад флоскулата „отворање на прозорецот на можности“Процесот на проширување на ЕУ...

Игра на детекции

Во овој момент за прашањата околу уставните измени, грубо скицирани, постојат три можни варијанти, односно ситуации што меѓусебно се исклучуваат една со друга. Се...

Уставните измени се техничко прашање, бидејќи во Уставот веќе постои статусот...

Македонија изгуби 15 години, во пристапувањето кон НАТО, не поради лична вина, туку поради јужниот сосед. Тоа е геополитиката на името и ризикот е...

Македонија нема рок за спроведување на „францускиот предлог“, преговoрите ќе се...

Постои ескалација и зголемување на тензијата со Македонија. Во последните месеци бевме сведоци на разни дејствија кои се непријателски и неконзистентни со разбирањето и...

Француски предлог и за Косово

Во македонската јавност се презентираа информации, коментари и мислења од странски извори, но се понудија малку анализи од агол на македонските интереси Пред два дена...

Бугарско „мерси“ за францускиот предлог

Реакции по доделувањето орден за француската амбасадорка во Софија од страна на претседателот на Бугарија, Румен Радев Потврда за добрата француско-бугарска врска е неодамнешното одликување...

Народот сам да реши дали се загрозува македонскиот идентитет

Професорот Едвард Џозеф со отворени пораки за грешката на ЕУ, на штета на Македонија, за францускиот предлог Професорот Едвард Џозеф посочува на два момента на...