Фото: Маја Јаневска-Илиева

Цената на  дизелот ќе биде под 75 денари, соопшти денеска министерот за економија Крешник Бектеши.

Како што рече Бектеши на прес-конференција во Владата, за само една недела цената на дизелот е намалена за речиси 4,5 денари.

-За само една недела цената на дизелот е намалена за речиси 4,5 денари, а тој тренд ќе продолжи и оваа недела. Се враќаме на цената на горивата од февруари минатата година, што ќе има позитивно влијание врз намалување на инфлацијата, заклучи министерот.