Накитена елка, топло какао или чај, пуканки, топло ќебе и маратон од новогодишни филмови, додека надвор врне снег. Вака отприлика ги замислуваме новогодишните и божиќните празници. Ова се едни од најдобрите новогодишни филмови, со кои ќе можете да си ги направите претстојните празнични денови уште поубави.

„Сам дома“ (1990)

„Кошмар пред Божиќ“ (1993)

„Како Гринч го украде Божиќ“ (2000)

„Божиќна приказна“ (1983)

„Полар експрес“ (2004)

„Елф“ (2003)