Фото: МНТ

Утре, на 26 септември (вторник) во 11 часот на големата сцена во Македонскиот народен театар ќе се одржи комеморативна седница за да му одаде почит на актерот Владимир Ендровски, кој со својот карактеристичен излив на емоции, маестрално подготвени улоги, умешноста и со огромна експлозија на енергија ја пренесуваше од сцената кон публиката сцена и телевизискиот/филмски екран.