Ознака: зголемени каматни стапки

Kаматните стапки зголемени за 0,5 процентни поени, НБ ја затега монетарната...

Народната банка (НБ) ги зголеми каматните стапки за дополнителни 0,5 проценти поени (п.п.). Ова е одлучено на редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна...