Ознака: заслуги

Доделени признанија за шестмина културни уметници и за Албанскиот театар

Претседателот Стево Пендаровски на свечена церемонија ги додели признанијата Орден за заслуги за Македонија, Медал за заслуги за Македонија и Повелба на Македонија. Со Орден...

Етничката припадност не е критериум за квалитет и за конкурентен процес

Според универзитетските професори по право, принципот на општествено-политичка поставеност на институциите во Македонија функционира според идејата за некаква „балансирана правична етничка застапеност“(!?). Но тој...

Две места за тимови со петгодишни „историски заслуги“?

Во ЛШ од сезоната 2024/2025 ќе се натпреваруваат 36 екипи. Неофицијално, од четирите дополнителни места во однос на сегашниот формат, две би добиле екипи...