Ознака: Вула Кехаја

Кехаја: Договорот од Преспа предвидува дека името на државата е неотповикливо

Договорот предвидува дека името на државата е неотповикливо. Од моментот кога уставното име е „Северна Македонија“, што и да кажува госпоѓа Силјановска дека нејзината...